Hoe eet je goed als je telewerkt?

Met de recente gezondheidsgebeurtenissen van de afgelopen jaren heeft de opkomst van telewerken helaas duidelijk gewichtstoename bevorderd door het algemene gebrek aan lichaamsbeweging van mensen. Hoewel het natuurlijk makkelijker is om eten in de buurt te hebben als je telewerkt, is het essentieel om een paar regels te volgen als je fit en zelfs productief wilt blijven op het werk. Ontdek al onze tips en trucs om goed te eten, zelfs als je telewerkt.

Plan je maaltijden 

Als je gewend bent om in de kantine van je kantoor te eten of eten van buitenaf te kopen, kan het moeilijk zijn om je aan te passen aan thuis koken en je te laten verleiden door bezorgingen of kant-en-klaarmaaltijden. Daarom is het essentieel om je maaltijden van tevoren te plannen, zodat je zeker weet dat je genoeg ingrediënten hebt om gezonde, evenwichtige gerechten te bereiden. Je kunt ook overwegen om je maaltijden van tevoren te bereiden om jezelf tijd te besparen en de stress van het koken tussen vergaderingen door te verminderen.

Kies gezond voedsel

Net zoals planning belangrijk is, moet je er ook voor zorgen dat je je eten ruim van tevoren uitkiest, en dus tijdens het boodschappen doen, vooral als je niet aan sport doet. Geef de voorkeur aan groenten en fruit, die rijk zijn aan vitamines en vezels, terwijl magere eiwitten zoals kip en vis je voorzien van essentiële voedingsstoffen en je een vol gevoel geven. Volle granen, zoals zilvervliesrijst en volkorenbrood, zijn ook een uitstekende bron van vezels en interessante complexe koolhydraten.

Vermijd snacken

Telewerken kan er logischerwijs voor zorgen dat je gedurende de dag wilt snacken. Het is echter belangrijk om ongezond voedsel rijk aan verzadigde vetten en suiker te vermijden. Deze geven je niet alleen een snelle energieboost, maar kunnen je ook snel daarna een hongergevoel geven. Geef dus de voorkeur aan gezonde snacks zoals noten, fruit of groenten of biologische koekjes.

Blijf gehydrateerd

IHet is makkelijk om te vergeten water te drinken tijdens je werkdag. Maar gehydrateerd blijven helpt vooral tegen honger en heeft een verzadigend effect. Als je trek hebt in suikerhoudende dranken, geef dan de voorkeur aan gezonde dranken.

Varieer met je voeding

Elke dag hetzelfde eten kan snel saai en frustrerend worden. Probeer je dieet te variëren door verschillende, seizoensgebonden voedingsmiddelen te gebruiken en voeg nieuwe smaken (kruiden...) toe aan je maaltijden. Dit kan je helpen om gemotiveerd te blijven om gezond te eten en voedselmoeheid te voorkomen.

Vermijd strenge diëten

Strenge diëten kunnen moeilijk te volgen zijn, vooral als je van thuis uit werkt. Richt je in plaats daarvan op het eten van gezonde, uitgebalanceerde voeding terwijl je jezelf af en toe verwent. Dit kan je helpen om op de lange termijn gezond te blijven eten zonder dat je je tekortgedaan of beperkt voelt.

Ontdek al onze gezonde, suikerarme en vitaminerijke producten voor al je tussendoortjes, of je nu op kantoor bent of aan het telewerken!


Wat zijn de voordelen van gedroogd fruit?
tiredness concentration Manage stress Prepare your own meals