Gezonde snacks die de productiviteit op het werk verhogen

Het is geen geheim dat voeding een grote invloed heeft op onze energie en concentratie. Daarom is het, met ons hectische werktempo, belangrijk om oplossingen te vinden die voldoen aan de behoeften van ons lichaam wanneer we in de professionele wereld zijn. Het is belangrijk om onszelf een kleine snackpauze te gunnen, net als toen we kinderen waren, om ons energieniveau te optimaliseren en onze concentratie een boost te geven. In dit artikel belichten we alle essentiële elementen om DE tussendoortjes te vinden die voldoen aan de verwachtingen, zoals het verbeteren of behouden van het energieniveau gedurende de hele dag op kantoor en ons lichaam in staat stellen om een constante concentratie te behouden. ​ 

Criteria voor een gezonde snack die de productiviteit verhoogt 

Om de productiviteit op het werk op peil te houden of te verbeteren, heb je een energiebron nodig die schommelingen in de bloedsuikerspiegel en dus energiedalingen voorkomt. Hiervoor moet je op een aantal criteria letten om de juiste snacks te vinden die een bron van energie zijn en de productiviteit op het werk helpen verhogen. Hier zijn een paar punten om in gedachten te houden :

  1. Voedingsbalans: je moet snacks kiezen die 'compleet' zijn, d.w.z. die bestaan uit eiwitten, complexe koolhydraten en gezonde vetten. Dit alles helpt om op lange termijn energie vrij te maken, wat bloedsuikerpieken voorkomt.
  2. De juiste hoeveelheid eiwitten: eiwitten zijn essentieel voor het behoud van verzadiging en het stabiliseren van de bloedsuikerspiegel. Het houdt je de hele dag energiek.
  3. Koolhydraten, ja, maar welke? De voorkeur gaat uit naar complexe koolhydraten, d.w.z. koolhydraten met een lage glykemische index. Complexe koolhydraten helpen het lichaam om pieken en dalen in de bloedsuikerspiegel te vermijden, wat helpt om het energieniveau te stabiliseren.
  4. De beroemde vezels: vrienden van onze spijsvertering en helpen ons een vol gevoel te krijgen. Nogmaals, vezels helpen om ons energieniveau gedurende de werkdag op peil te houden.
  5. Zorg dat je altijd goed gehydrateerd bent: voor optimale concentratie is het belangrijk om goed gehydrateerd te blijven, met water of kruidenthee. 
  6. Eet niet te veel van iets goeds, het geheim van goede porties: als je een bepaalde vaste hoeveelheid kunt nemen, heb je meer controle over wat je eet. En te veel eten kan leiden tot concentratieverlies, of het nu na de lunch is of na een tussendoortje.

Door rekening te houden met de verschillende criteria, optimaliseer je je kansen om je energieniveau gedurende de dag te verbeteren en te behouden, evenals je concentratie en productiviteit. Bij Fika streven we ernaar je te voorzien van kwaliteitssnacks die voldoen aan specifieke criteria.

Wat zijn de ideale snacks voor op de werkplek?

Gedroogd fruit en noten

Gedroogd fruit en noten zitten vol mineralen die essentieel zijn voor een goede werking van ons lichaam. Ze bevatten magnesium, vitamine E en B, ijzer, calcium, mineralen en sporenelementen. Ze geven je een echte boost gedurende de dag, zowel wat concentratie als energie betreft.

En dan zijn er nog walnoten, een onmiskenbare bron van vezels die, vergeet dat niet, bijdragen aan een gezonde spijsvertering. Je moet je beperken tot een handjevol per dag om de voordelen van noten te behouden zonder de nadelen van vet (waardoor je aankomt als je het in grote hoeveelheden eet). 

Bovendien hebben tal van onderzoeken aangetoond dat walnoten het risico op bepaalde ziekten, zoals diabetes type 2 en cholesterol, aanzienlijk verlagen. Ook met betrekking tot hart- en vaatziekten zijn walnoten rijk aan meervoudig onverzadigde vetzuren, oftewel omega 3, de goede vetten voor het hart.

Graan & mueslirepen 

Niet alle mueslirepen zijn ideaal, je moet je energiebron nog steeds zorgvuldig kiezen! Het enige wat je hoeft te doen, is de ingrediëntenlijst raadplegen en op de bovenstaande criteria letten.

In principe moet je kiezen voor een mueslireep. Maar wat zijn granen? Nou, heel eenvoudig maïs, haver, tarwe en al het andere in die familie!

De ideale reep is mogelijk een mueslireep. Dit is een reep gemaakt van gerolde haver, gedroogd fruit, noten en vaak zaden. Haver is een ideale optie, omdat het een lage glykemische index heeft, wat betekent dat glucose op de lange termijn in de bloedsomloop terechtkomt. Dit betekent een stabiele bloedsuikerspiegel en geen pieken.

Gedroogd fruit

Ze zijn een bron van natuurlijke suikers, en natuurlijke suikers zijn een bron van snelle energie voor een onmiddellijke boost. De gedroogde vruchten die je kunt kiezen zijn: abrikozen, druiven, vijgen, pruimen, bananen, ananas en vele andere die je energie een boost zullen geven!

Ze hebben dezelfde voordelen als gedroogd fruit, maar zijn gedehydrateerd. 

Wanneer moet ik snacks eten?

Het hangt allemaal af van je schema en je individuele behoeften, en ja, we zijn niet allemaal hetzelfde qua inname. Maar hier zijn een paar suggesties :

  1. s Ochtends tussen 10 en 11 uur. Over het algemeen is dit terwijl je op je lunch wacht, dus kies je best voor snacks die niet te zwaar zijn, maar die toch in een behoefte voorzien (energie, concentratie of productiviteit). Het tijdstip moet worden aangepast aan het tijdstip waarop je van plan bent te lunchen, zodat je maag niet te zwaar wordt.
  2. In de middag, meestal rond 16.00 uur. Het is meestal rond deze tijd dat het concentratieniveau daalt. Dus om jezelf een oppepper te geven, heb je een energieverhogende snack nodig om je productiviteit op peil te houden. 
  3. Luister naar je lichaam. Het is eenvoudig om te zeggen, maar net zo eenvoudig om te doen. Als je honger voelt, is het zelfs aan te raden om een tussendoortje te nemen dat je de tijd geeft om naar je volgende maaltijd te gaan, anders word je afgeleid door het hongergevoel.
  4. Doe je aan lichaamsbeweging? Er is geen geheim om je prestatiedoelen te bereiken: je moet je lichaam van 'brandstof' voorzien. De beste manier om dit te doen is door te kiezen voor lichte snacks die je niet belasten tijdens het sporten. 

Onze oplossingen

Bij Fika hebben we een aantal aanbiedingen die passen bij de behoeften en wensen van je bedrijf. Als je snacks wilt die verpakt zijn en precieze porties hebben, hebben we displays. Als je meer geïnteresseerd bent in snacks in bulk, hebben we assortimenten die aan al je behoeften voldoen, van gedroogd en gedroogd fruit tot zoete en hartige snacks. 

De wetenschap achter gezonde snacks: Hoe ze gezondheid en welzijn bevorderen
tiredness concentration Manage stress Prepare your own meals